Gitár akkordok

A legszebb és legjobb slágerekkel tanulod meg az akkordokat a Gitáregyetemen

Mindenki utálja a száraz zeneelméletet, az unalmas magyarázatokat. Én is. De elárulok egy titkot: tanulás nélkül semmire sem mész. Így van ez a gitározással is. Az első és legfontosabb, amit minden gitározni vágyónak meg kell tanulnia, azok az akkordok. Az akkordok nem többek, mint több húron megszólaló bizonyos hangok együttese, amiknek egymást követő kombinációjából születik meg a dal.

Nincsen szabály arra vonatkozóan, hogy hány akkord ismeretétől válik valaki igazi gitár virtuózzá. Elegendő csupán néhány akkord ismerete ahhoz, hogy repertoárod bővelkedjen a legjobb és legszebb slágerekkel, hogy te lehess a tábortüzes összejövetelek, vagy éppen a családi nappali legjobban várt fellépője. A Gitáregyetem célja pedig az, hogy a legmenőbb slágerek, a legjobb filmzenék, vagy épp a leghangulatosabb népdalok révén sajátítsd el a legalapvetőbb gitárakkordokat.

Nem szabad azonban elfeledned, hogy bár tanulnod kell, de az erre fordított időd gyümölcsözve fog megtérülni. A gitár akkordok ismerete alapkövetelmény, de csak egyszer kell azokat megtanulnod, hogy legközelebb már első hallásra is észrevedd és felismerd azokat. És nem kellenek hozzá se drága tankönyvek, se heti egy órás tanórák, csak a lelkesedésed és a türelmed, hogy akár már pár nap múlva elégedetten és magabiztosan lépj fel a „színpadra”.

A Gitáregyetem oktatói lassan, érthetően magyarázzák a különböző fogási és pengetési technikákat, lépéseket, ám akadályokba még így is ütközhetsz. Azonban nem szabad feladnod! Sok gyakorlás, némi laza ujjtorna, s fürgébb leszel, mint Vuk. Lehet a gitárod akusztikus vagy elektronikus, nem számít! Elő vele és csapj a húrok közé! A türelmes gyakorlást követően eljön annak is az ideje, hogy a gitárakkordok már maguktól fognak megszólalni a kezed alatt, az ujjaiddal pedig teljesen tudatlanul fogsz húrról húrra szaladni, legyen szó jazz, rock vagy éppen népzenéről.

Hozzászólások

A hozzászólások lezárva.